FAQ

De fleste spørsmålene vi mottar fra kundene våre er besvart under.
Vennligst klikk på spørsmålet for å se svaret.

Hvordan legger jeg inn en ordre?

Når du har valgt et produkt vil det bli plassert i handlevognen din. Der finner du en Sjekk ut-knapp, som tar deg til en sikker side med et ordreskjema. Fyll ut betalings- og leveringsinformasjonen din. Du kan så klikke på Lever-knappen for å fullføre ordren din. Dette tar deg til bekreftelsessiden, hvor du kan se over ordredetaljene dine. Du vil bli varslet på e-post om at bestillingen var vellykket. 

Hva skjer når jeg har lagt inn ordren min?

Ordren din vil bli sendt via et passende fraktfirma. Leveringen din inkludrer informasjon om dosering, bruk, og alle forhåndsregler du må ta før du bruker medisinen. Du kan også følge med på detaljene rundt ordren din ved å logge inn på vårt helpdesk-system. Sporingsnummeret ditt vil bli sendt til deg på e-post etter at bestillingen din blir sendt, slik at du kan følge med på dens fremgang gjennom fraktfirmaets eget sporingssystem. 

Hva er deres sikkerhetsordninger?

Vårt nettbaserte bestillingssystem bruker den siste, sikreste krypteringsteknologien. All kredittkortinformasjon og personlig informasjon blir levert med de strengeste forhåndsregler, og vi har tatt grep for å beskytte mot kredittkortsvindel. Ethvert individ som prøver seg på uredelig bruk av et kredittkort vil bli rapportert umiddelbart.

Er dette lovlig?

Ja. Vi har møtt og overgått alle gjeldene forskrifter. Vi er lisensiert til å sende medisiner globalt, og vi er dedikert til å møte de høyeste standarder. Vi får all medisin fra legitime grossister, så du kan være sikker på at du får medisin av toppkvalitet, akkurat som du ville på ditt lokale apotek.

Hvilke reseptbelagte medisiner distribuerer dere?

Vi tilbyr kun medisiner som kan bli kjøpt på internett, derav vårt begrensede utvalg. Det finnes ingen legitime nettbaserte apoteker som vil tilby narkotika eller avhengighetsskapende medisiner. Medisinen vi tilbyr krever ikke legesjekk.

Hva er fraktkostnadene og –reglene deres?

Vi sender via Royal Mail International Shipping, pluss en ekstra fraktutgift. Normal leveringstid er mellom 10 og 17 dager, og vi tilbyr fra tid til annen spesielle prisavslag på frakt. Vi vil varsle deg i god tid dersom det er et problem med ordren din, og vi vil alltid varsle deg når ordren din har blitt sendt. Vi sender ikke ordre til postboksadresser med DHL eller FedEx, men heller med Royal Mail International Shipping. Ekstra tollkostnader og skatter ved ankomst i Storbritannia må dekkes av kunden. Vi er ikke ansvarlige for slike utgifter. Du kan kansellere ordren din før den blir sendt. Vi kan ikke akseptere kansellasjoner etter at ordren har blitt sendt. Vi prosesserer ikke ordre i helgen; hvis du legger innen ordre etter 16:00 på fredag, blir den sendt følgende mandag.

Kan jeg returnere medisinen min og få refusjon?

Vi kan ikke ta imot returnerte medisiner.

Hvordan får jeg den gratis bonusen for å bestille igjen?

Som returnerende kunde må du først logge inn med brukernavn og passord. Vi vil automatisk legge til den gratis bonusen på brukeren din mens du handler.

Hvorfor har min nyeste ordre en annen form/farge enn den forrige?

Den opprinnelige produsenten har patent på denne medisinen, og kan bruke merkenavnet i ti år. Etter dette kan generiske farmasøytiske produsenter produsere medisinen i et hvilket som helst format de ønsker, men de kjemiske komponentene forblir uendret.

content image description
monitored
Live Chat operator

Hei,
hvordan kan jeg hjelpe deg?